ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αποψίλωσε το 20% του Αμαζονίου & αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 46 χρόνων....


Στη σύλληψη του Εζεκιέλ Αντόνιο Καστάνια που φέρεται να είναι ο κυριότερος υπεύθυνος για την αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου τα τελευταία έτη, προχώρησαν οι περιβαλλοντικές αρχές της Βραζιλίας.O κρατούμενος είναι αντιμέτωπος με ποινές κάθειρξης έως 46 ετών και κατηγορείται για παράνομη αποψίλωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Καστάνια, φέρεται να ήταν ο επικεφαλής ενός μεγάλου δικτύου το οποίο καταλάμβανε παράνομα ομοσπονδιακές εκτάσεις, τις αποψίλωνε και στη συνέχεια πωλούσε σε κτηνοτρόφους βοοειδών.

Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές, το εν λόγω δίκτυο φαίνεται πως είναι υπεύθυνο για την αποψίλωση περισσότερου από το 20% του δάσους του Αμαζονίου τα τελευταία χρόνια, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα O Globo, η ομάδα του Καστάνια αποδάσωσε τουλάχιστον 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων, ενώ εικάζεται πως ο πραγματικός αριθμός είναι δεκαπλάσιος.

Σημειώνεται ότι μόνο κατά τη διάρκεια του 2014 καταστράφηκαν περισσότερα από 4.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικού δάσους στη Βραζιλία.

Πηγή: HOT DOG
Αποψίλωσε το 20% του Αμαζονίου & αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 46 χρόνων.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: