ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η δεύτερη γιορτή κρασιού 28 &ι 29 Μαρτίου, στην Πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου Πιερίας


Μια συνάντηση κρασιών και παραδοσιακών γεύσεων της Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου, στην Πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου.

Για δεύτερη χρονιά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου σε συνεργασία με τους οινοποιούς της Πιερίας, διοργανώνει μια μοναδική γιορτή κρασιού και γεύσης, προσφέροντας την ευκαιρία σε κάθε οινόφιλο να γνωρίσει την πολυπλοκότητα και το υψηλό επίπεδο κρασιών σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές γεύσεις της Πιερίας και συγχρόνως να ανακαλύψει μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς.

Σε ένα πετρόκτιστο χώρο στο κέντρο του οικισμού, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες και παλαιές εσοδείες των οινοποιείων που συμμετέχουν, να μιλήσουν μαζί τους και να συνδυάσουν τα κρασιά τους με τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές.

Μετά τις 21:00 το βράδυ θα ακολουθήσουν επιμέρους μουσικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις κρασιών σε όλα τα καταλύματα.

Ειδικότερα το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 16.00-19.00, θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή κρασιών και τοπικών εδεσμάτων, ενώ την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 12.00-17.00 γευστική δοκιμή κρασιών και εδεσμάτων τοπικών παραγωγών με τυριά, αλλαντικά, τσάι και ζωντανή μουσική με την τραγουδίστρια Αναστασία Δοβλέτογλου.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι: Κτήμα Αδάμου, Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Κτήμα Γραμματόση, Κτήμα Οινόβιον (Απόστολος Κούρτης), Κτήμα Παπαγιαννούλη
Κτήμα Χρυσοστόμου, Κτήμα Νίκου Μάνου, Κτήμα Ξηρομερίτη, Κτήμα Παντούλη

Οι παραγωγοί παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που συμμετέχουν είναι: Φάρμα Φωτιάδη, Αλλαντοποιεία Τουλίκας, Τυροκομικά Καραμήτρος και Τσάι Ολύμπου «Ολυμπος Νέκταρ».

Σημειώνεται τέλος ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ για την προμήθεια του ειδικού ποτηριού γευσιγνωσίας, η ενδεικτική τιμή είναι 5,00€.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνo: 6948/083945 (αρμόδια κα. Κυριακή Δαγκαλίδου) 

agronews
Η δεύτερη γιορτή κρασιού 28 &ι 29 Μαρτίου, στην Πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου Πιερίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: