ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια Καστανιάς. Προοπτικές, προστασία, μεταποίηση» στις 28 Μαρτίου


Ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια Καστανιάς. Προοπτικές, προστασία, μεταποίηση», διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην αίθουσα της Κοινότητας του Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 10.00 πμ.

Η χώρα μας παράγει περίπου 20 χιλ. τόνους κάστανα κάθε χρόνο και κατέχει την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Υπάρχει ανοδική τάση της παραγωγής τα τελευταία χρόνια με μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον και αύξηση των τιμών του παραγωγού. 

Τα γεγονότα αυτά συντελούν στο αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν, ιδιαίτερα οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, να ασχοληθούν με την καστανοκαλλιέργεια. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν χρήσιμα στοιχεία για την ορθή τεχνική της καλλιέργειας, για τις προοπτικές της καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην μεταποίηση του κάστανου, διεργασία άγνωστη για τη χώρα μας, που μπορεί να προσθέσει υψηλή προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Επίσης θα γίνει αναφορά στην αντιμετώπιση των κυριότερων ασθενειών της καστανιάς και θα δοθούν στοιχεία που θα αφορούν την θρέψη και λίπανση της καλλιέργειας που είναι άγνωστα στους καλλιεργητές.

Κατά την ημερίδα θα γίνει ανάπτυξη των αξόνων που θα δώσουν δυνατότητες επενδύσεων για την ανάπτυξη της περιοχής (ΕΣΠΑ, Σχέδια Βελτίωσης και άλλα)

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως κάτωθι:
10.00 
Έναρξη – Χαιρετισμοί

10.30-12.30
«Καλλιέργεια καστανιάς: Προοπτικές, προστασία, μεταποίηση»
Εισηγητής: Δρ. Στέφανος Διαμαντής, τέως τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα»

12.30-13.00
«Καλλιέργεια της καστανιάς στην Αρκαδία: Θρέψη-Λίπανση»
Εισηγητής: Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

13.00-13.30
Επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής (ΕΣΠΑ, Σχέδια Βελτίωσης κ.α.)
Εισηγητής: Παναγιώτης Ευθυμιάδης, τ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

13.30
Συζήτηση 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γεωπόνο κ. Μαρίνο Παινέση, στα τηλέφωνα: 210/2637133, 213/0296646.

agronews
Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια Καστανιάς. Προοπτικές, προστασία, μεταποίηση» στις 28 Μαρτίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: