ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επαγγελματίες εναντίον περιβάλλοντος ...

 
 
Θεσσαλονικείς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συντελούν συστηματικά στην καταστροφή αναδασωτέας έκτασης στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, ρίχνοντας μπάζα, πλαστικά και μεταλλικά απόβλητα

Φυτεύουν» μπάζα και... ασυνειδησία σε αναδασωτέα έκταση της δυτικής Θεσσαλονίκης. Επιτήδειοι επαγγελματίες, ορισμένοι εκ των οποίων συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, έχουν μετατρέψει σε χωματερή μια ολόκληρη περιοχή στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων, προκαλώντας ρύπανση ευρείας έκτασης.

Η αποκάλυψη έγινε από συνεργεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο του σχεδίου ελέγχων, και μάλιστα σε περίοδο που ο δημοτικός ελεγκτικός μηχανισμός έχει αποδυναμωθεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Σιμητόπουλος, ανέφερε τα γεγονότα στο Δασαρχείο προκειμένου να παρέμβει και να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Εκτεταμένη ρίψη αποβλήτων

Οπως διαπίστωσε, πρόκειται για εκτεταμένη ρίψη μπαζών, πλαστικών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, μεταλλικών αποβλήτων και χαρτικής ύλης στην περιοχή των παλιών λατομείων, που βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή στις παρυφές του οικισμού των Πεύκων.

Χαρακτηριστική είναι μια περίπτωση, όπου ο ασυνείδητος παραβάτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που «άδειαζε» μεγάλη ποσότητα χαρτικής ύλης κοντά στα ειδικά σχολεία (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος), στην Περιφερειακή Οδό, στο ύψος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Παρόμοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στον οικισμό των Νερόμυλων, όπου άλλος οδηγός φορτηγού συνελήφθη να ρίχνει μπάζα κι άλλα υπολείμματα οικοδομικών εργασιών πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι δύο παραβάτες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Μια άλλη περίπτωση ρύπανσης είναι αυτή που αποκαλύφθηκε με την παράνομη παροχέτευση βοθρολυμάτων στο ρέμα του Ξηροποτάμου από γειτονικό οικοδομικό συγκρότημα. Εναντίον των ιδιοκτητών υποβλήθηκαν μηνύσεις και η δίκη εκκρεμεί για τον Δεκέμβριο.
 
efsyn.gr
Επαγγελματίες εναντίον περιβάλλοντος ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: