ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας : Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα


Ιδρυτής & πρόεδρος του κόμματος είναι ο Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης - Κτηνοτρόφος

Τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολούμαι 100% επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα, παρατηρώ μετά λύπης μου μια αδιαφορία, μια απάθεια για αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς,μια διάθεση άρνησης να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Έχουμε εναποθέσει τις λιγοστές μας ελπίδες σε μερικούς κυβερνητικούς γραφειοκράτες υπαλληλίσκους, τεχνοκράτες που τον πόνο, τον ιδρώτα και τις ανησυχίες του Έλληνα αγρότη δεν τις διάβασαν ούτε καν στα βιβλία, ή στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και στον κάθε πολιτικάντη υπουργό. 

Αυτή μας η αδράνεια καθώς και η αλλοπρόσαλλη τάση να ψηφίζουμε κόμματα συστημικά και μη που ευαγγελίζονται τον πρωτογενή τομέα αλλά που στην πραγματικότητα δεν έχουν καν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε, μας οδηγούν συνεχώς στο σύνδρομο του κοψωχέρι μετά το πέρας των σειρήνων κάθε εκλογικής αναμέτρησης. 

Μερικοί ''τρελοί'' ξεκινήσαμε μια προσπάθεια αναβίωσης του παραπεταμένου απο το σύστημα πρωτογενούς τομέα, φτιάξαμε το αυτονόητο, κάτι που υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση, ένα Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα, Στις ευρωεκλογές του Μαίου 2014 το ΑΚΚΕΛ κατέβηκε αυτόνομα 15 ημέρες απο την ίδρυση του ώς κόμμα, χωρίς οργάνωση, χωρίς χρήματα και κατόρθωσε να πιάσει 38.500 σταυρούς και 0,6% επί του συνόλου της Ελληνικής επικράτειας. Τότε οι γνωστοί άγνωστοι συνάδελφοι μας προέβαλαν το επιχείρημα ότι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη του κόμματος.

Μετά απο 8 μήνες ατέρμονης προσπάθειας και παρουσίας το ΑΚΚΕΛ έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να συμετάσχουμε αυτόνομα στις εκλογές αποφασίζουμε να προβούμε σε συνεργασίες, αφού διερευνήσαμε όλες τις προτάσεις που μας είχαν γίνει (ΔΗΜΑΡ,ΤΕΛΕΙΑ,ΛΑΟΣ,ΑΝΕΛ) καταλήξαμε πως η ποιο τίμια πρόταση συνεργασίας ήταν αυτή του Π. Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οι γνωστοί άγνωστοι συνάδελφοι μας βρήκαν τότε άλλη δικαιολογία, δεν τους άρεσε η συνεργασία......

Υπήρξαν φυσικά και κάποιοι που όχι μόνο δυσαρεστήθηκαν αλλά μας λιδόρισαν- μας λασπολόγισαν,μίλησαν για προϊόν χρηματισμού και εξαπέλυσαν κάθε οχετό που κρύβει η βρώμικη ύπαρξη τους. Στην γειτονική μας Βουλγαρία υπάρχουν 4 αγροτικά κόμματα τα οποία εκλέγουν βουλευτές ευρωβουλευτές, μετέχουν στην συγκυβέρνηση, έχουν υπουργούς, εκεί ο πρωτογενής τομέας έχει πραγματική εκπροσώπηση και πραγματικά αναπτύσσεται, το ίδιο συμβαίνει σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση. Σε εμάς εξακολουθεί η λαϊκή παροιμία πως οι ''λαγοί δεν γίνονται κοπάδι''. Ηττοπάθεια, προσπάθειες διάσπασης και ενδιαφέρον μόνο του τύπου πότε θα πάρω την επιδότηση και εκεί σταματάνε όλα..... 

Αν σήμερα στα πλαίσια της ιδρυτικής μας διακήρυξης πως το Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα.Ελλάδας θα πρέπει να έχει πλήρη εκπροσώπηση σε όλα τα κέντρα εξουσίας και λήψεων αποφάσεων για εμάς απαιτούμε απο την κυβέρνηση-εταίρους μας μια καίρια θέση στου υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης,φανταστείτε πόση θα ήταν η δύναμη μας αν είχαμε εκλέξει μερικούς βουλευτές, τότε θα απαιτούσαμε την θέση του υπουργού και όχι δευτεροκλασάτες ή τριτοκλασάτες θέσεις. Όλη οι συνάδελφοι μας στην Ευρώπη μπορούν.Εμείς όχι; Συνάδελφοι οι τύχες μας είναι στα χέρια μας, η δύναμη είναι δική μας, ένα εκατομμύριο αγροτικός κόσμος είναι ο γίγαντας που κοιμάται.....Αν κάποτε ξυπνήσουμε αλίμονο τους.... 

Στο κάτω κάτω δεν ζητάμε τίποτα παράλογο, ήμαστε αυτοί που παράγουμε πραγματικό πλούτο για αυτή την χώρα, έχουμε τα μέσα, την τεχνογνωσία και την θέληση να γίνουμε η πύλη εξόδου απο την κρίση την μιζέρια και την ηττοπάθεια. Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να παράξουμε και δεν μας αφήνουν. Ζητάμε μόνο την επιβίωση της χώρας μας και κατ΄επέκταση την δική μας. Φίλες και φίλοι, συνάδελφοι σας καλώ σε μαζική συσπείρωση ώστε να δυναμώσουμε τα θεμέλια της δικής μας πολιτικής στέγης. Σας καλώ να δώσουμε στο ΑΚΚΕΛ την δύναμη που του αρμόζει, σας καλώ να κάνουμε τον πρωτογενή τομέα και πάλι ατμομηχανή της οικονομίας, το επάγγελμα μας βιώσιμο και τα παιδιά μας περήφανα που οι γονείς τους είναι αυτοί που ταΐζουν όλους τους υπόλοιπους κλάδους. 

Όλοι μαζί μπορούμε, κανένας άνθρωπος του πρωτογενούς τομέα ποια μόνος του. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν μας εκφράζουν, ο αστικός πληθυσμός οι μαγαλο δικηγόροι, γιατροί, και πολιτικοί μηχανικοί κλπ πολιτευτές που το παίζουν αγροτοπατέρες ούτε ξέρουν ούτε θέλουν να μάθουν πως βγάζουμε το ψωμί όλοι εμείς οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής. Μόνο στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να ανακάμψουμε, εμείς ήμαστε το κόμμα των παραγωγών και όχι των πολιτικών. Δεν μας ενδιαφέρει η παραταξιακή προέλευση των μελών μας, σημαία μας η επιβίωση του πρωτογενούς τομέα. Ψαράδες,μελισσοκόμοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. 

Ήρθε η ώρα που σταματάμε να κουβαλάμε νερό στον βρώμικο μύλο των πολιτικών κομμάτων και να φτιάξουμε το δικό μας στέρεο, καθαρό οικοδόμημα φτιαγμένο απο υλικά βγαλμένα απο τα σπλάχνα του κλάδου μας.Πάμε μπροστά με ανθρώπους που πονάνε τον πρωτογενή τομέα και ζούνε απο αυτόν. Πάμε δυνατά μόνο αν στηρίξουμε δυναμικά το Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα.Ελλάδας , σε αυτόν τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει !

http://agrotes.eu/index.php/2012-12-18-12-20-14/agrotikes-eidhseis/agrotikhepikerothta/item/721-akkel
Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας : Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: