ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα φαρμακευτικά φυτά στην Ελλάδα

 
 
Στη χώρα μας, όπως εξηγεί η ίδια, «η συστηματική και εκτεταμένη καλλιέργεια των φαρμακευτικών φυτών είναι πολύ περιορισμένη. Όλο και περισσότερο είναι εκείνοι που ασχολούνται με τα φαρμακευτικά φυτά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στροφής του ανθρώπου τα τελευταία χρόνια, προς τη βιολογική γεωργία.

Σύμφωνα με τον διεθνή υγειονομικό οργανισμό φαρμακευτικά φυτά είναι αυτά, τα οποία περιέχουν σε ένα η περισσότερα όργανά τους, κάποια συστατικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς ή αποτελούν πρώτη ύλη για φαρμακευτικά παρασκευάσματα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δρ. Ελένη Βογιατζή- Καμβούκου, η ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί από μίγματα διαφόρων «θεραπευτικών» βοτάνων εγχώριων αλλά κυρίως εισαγόμενων από την Ελβετία, τη Γερμανία, και την Βουλγαρία

Στη χώρα μας, όπως εξηγεί η ίδια, «η συστηματική και εκτεταμένη καλλιέργεια των φαρμακευτικών φυτών είναι πολύ περιορισμένη και αυτό οφείλεται, αφενός μεν στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί για τη διάθεση των προϊόντων τους στις αγορές του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού τις οποίες δεν γνωρίζουν, αφετέρου δε στην έλλειψη γνώσεων πάνω στην τεχνική καλλιέργειάς τους».

Στην Γερμανία, το 50% των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων έχουν φυτική προέλευση.
 
efsyn.gr
Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα φαρμακευτικά φυτά στην Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: