ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δελτίο Τύπου της Γ.Ε.Ο.Κ (Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς):Για το θέμα της Χορήγησης Άδειας Χρήσης Ύδατος


Με δελτίο Τύπου που απέστειλε η Γ.Ε.Ο.Κ προτείνει λύσεις για το θέμα του υψηλού κόστους των γεωτρήσεων ανά παραγωγό του Νομού Καστοριάς.

Αναλυτικότερα:

"Δεδομένου ότι μέχρι τις 30 Απριλίου του 2015 θα πρέπει να υποβληθούν στους αρμόδιους Δήμους φάκελοι για τη χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος θα πρέπει να γνωστοποιηθούν όλες οι επιπτώσεις αυτής της απόφασης.

Διότι στο Νομό Καστοριάς, σε αντίθεση με άλλους Νομούς (π.χ. Λαρίσης), οι κλήροι είναι μικροί με αποτέλεσμα ανά παραγωγό να χρειάζονται πολύ περισσότερες των 2 γεωτρήσεων, κόστος αβάστακτο για την τσέπη του κάθε παραγωγού. Συνέπεια αυτού είναι οι παραγωγοί να οδηγηθούν στο να μην μπορούν πλέον να καλλιεργήσουν και με αυτό τον τρόπο να πάψουν να υφίσταται αρδευόμενες στο Νομό καλλιέργειες.

Στον Νομό μας που σφύζει η ανεργία έρχεται άλλος ένας παράγοντας να δυσχεραίνει τον αγροτικό τομέα που πολλοί έχουν στραφεί και έχουν επενδύσει.

Παρακαλώ να προβείτε σε ορθές ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια καταστροφή του αγροτικού τομέα στο Νομό μας.
Σας υποβάλουμε δικές μας προτάσεις επίλυσης του προβλήματος:

1. Να γίνει καταγραφή των ήδη υπαρχουσών γεωτρήσεων και ανάθεση όλων αυτών, μαζί με τα αντλιοστάσια, στο κράτος. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται η όλη η διαδικασία με διαχειριστή το κράτος και στους παραγωγούς θα δοθεί το απαιτούμενο νερό για άρδευση των χωραφιών τους. 
2. Στην παραλίμνια περιοχή θα πρέπει να δημιουργηθούν φράγματα και αρδευτικά κανάλια. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει αποφυγή των γεωτρήσεων.
3. Να εξαιρεθούν του Νόμου όλα τα παραλίμνια χωριά, διότι υπάρχουνε μικρές γεωτρήσεις σε βάθος αλλά και σε φάρδος.

Σε καινούριες γεωτρήσεις πάρτε όποια απόφαση θέλετε, αναλογήσετε όμως το ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει δοθεί ούτε μια καινούρια άδεια γεώτρησης."

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Ε.Ο.Κ. Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

froutonea.gr
Δελτίο Τύπου της Γ.Ε.Ο.Κ (Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς):Για το θέμα της Χορήγησης Άδειας Χρήσης Ύδατος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: