ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΟΙΚ: Επανεκκίνηση της συνεργασίας με τις ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγήςΣυναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς
και ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματαDr. Jacques de Watteville.

Από τη συνάντηση προέκυψε η ανάγκη επανεκκίνησης κι εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.
Οι ελβετικές αρχές,σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν την απορία τους, για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών, εξέφρασαν την κοινή τους θέληση, να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.
Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.
ΥΠΟΙΚ: Επανεκκίνηση της συνεργασίας με τις ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Reviewed by avs-tri on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: