ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα


Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία, κυρίως του επαρχιακού δικτύου, στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και η συγκοινωνία γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. 

Ειδικότερα, στον Νομό Θεσσαλονίκης, κλειστός λόγω υπερχείλισης χειμάρρου είναι ο δρόμος από τα Λαγκαδίκια μέχρι το Σχολάρι. Επίσης, παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Βελιγραδίου, στη γραμμή προς το Βελιγράδι, στο ύψος της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του εκτροχιασμού βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας, σήμερα το πρωί. Η μετακίνηση επιβατών του σιδηρόδρομου γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ μέχρι την Ειδομένη. 

Στον Νομό Ροδόπης, έπειτα από υπερχείλιση υδάτων του ποταμού Λίσσου διακόπηκαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος - Ιάσιο, Αετοκορυφή - Διώνη, Σκαλώματος - Δοκού, Κάλχα - Γρατίνης, οικ. Κομψάτου - Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης. 

Στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο έχει διακοπεί λόγω υπερκάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ από τα νερά. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του Οργανισμού. 

Στον Νομό Κιλκίς, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος στην παλιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων από τον Λιμνότοπο έως το Αξιοχώρι και λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού Ποταμού στις επαρχιακές οδούς Κιλκίς- Μελάνθιου (στη γέφυρα Κάτω Ποταμιάς), Μανδρών - Γαλλικού και Αργυρούπολης - Σεβαστού (Γέφυρα Σεβαστού). 

Στη Χαλκιδική, εξαιτίας υπερχειλίσεων ρεμάτων και χειμάρρων υπάρχουν διακοπές συγκοινωνίας στις επαρχιακές οδούς Ορμύλιας - Βραστάμων, Ν. Ηράκλειας - Ν. Καλλικράτειας (στο 3ο χλμ.), Βεριάς - Ν. Καλλικράτειας (στο 1ο χλμ.), Ν. Καλλικράτειας - Σωζόπολης (στο 4ο χλμ.), στην παραλιακή οδό Ν. Ηράκλειας - Ν. Καλλικράτειας (στο 3ο χλμ.). Επίσης, λόγω υπερχείλισης του ρέματος Τρίγλιας, διεκόπη η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό Ν. Μουδανιών - Ν. Καλλικράτειας και στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, σε δύο σημεία και στα δύο ρεύματα (55ο και 58ο χλμ.). 

Στην Ημαθία, υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μακροχωρίου - Ταγαροχωρίου. 

Στον Νομό Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό προς Καστοριά (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ο χλμ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης, στο 20ο χλμ. 

Στον Νομό Λαρίσης, εξαιτίας υπερχείλισης του ποταμού Τιταρήσιου, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμπελώνα - Δελερίων, η κυκλοφορία διακόπηκε και διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. 

Στον Νομό Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στο δημοτικό διαμέρισμα Κλοκοτού, κατακλύστηκαν με νερά 20 στρέμματα αγροτικής καλλιεργήσιμης έκτασης και διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού - Μαραθέας (γέφυρα Κλοκοτού). Επίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πάμισου, στη θέση Αυλάκι, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαγούλας - Μεγάλων Καλυβίων. 

Στον Νομό Καρδίτσας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αυλακίου, στην κοινότητα Μαγούλας, στην παρακείμενη περιοχή της γέφυρας, κατακλύστηκαν με νερά 2.500 στρέμματα αγροτικής καλλιεργήσιμης έκτασης και διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαγούλας - Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων. 

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω παγετού-χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 20ο χλμ. έως το 28ο χλμ. (στο 20ο χιλ, έκλεισε ο δρόμος από κατολισθήσεις) της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Άρνισσας μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από το 11ο έως το 25ο χλμ. 

defencenet.gr
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: