ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Environmental Working Group - ΗΠΑ: Ποια φρούτα & λαχανικά πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα για φυτοφάρμακαΤη λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά εκείνα που ψεκάζονται με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, έφτιαξε το Environmental Working Group, όπως κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα 10 πρώτα φρούτα και λαχανικά είναι τα εξής:

Mήλα

Το γεγονός ότι προσβάλλονται συχνά από μύκητες και πιάνουν έντομα οδηγεί τους καλλιεργητές συχνά στη λύση του ψεκασμού.


Φράουλες

Οι φράουλες βρίσκονται, επίσης, αρκετά ψηλά στην εν λόγω λίστα. Και αυτό γιατί πιάνουν συχνά μύκητες. Λιγότερα, φυτοφάρμακα, ωστόσο, έχουν βρεθεί στις κατεψυγμένες φράουλες.


Σταφύλια

Τα ψεκάζουν συχνά με διάφορα φάρμακα καθώς γίνονται στόχος εντόμων. Το κακό είναι ότι τα σταφύλια «πίνουν» τα φυτοφάρμακα αυτά.


Σέλινο

Υπάρχουν πάνω από 60 παρασιτοκτόνα για το σέλινο.


Ροδάκινα

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα για τα ροδάκινα και για αυτό όλοι συστήνουν να καταναλώνονται αφού τα ξεφλουδίσουν.


Σπανάκι

Δυστυχώς είναι ένα από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά στα οποία έχουν κατά καιρούς βρεθεί διάφορα φυτοφάρμακα.Γλυκιές πιπεριές

Άλλο ένα λαχανικό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με αυτά που ψεκάζονται συχνά.


Ντοματίνια

Συχνά ψεκάζονται με χημικά. Το γεγονός, όμως, ότι θέλουν λίγο χώρο για να αναπτυχθούν μπορεί να βοηθήσει, καλλιεργώντας λίγα στη γωνιά μιας γλάστρας.


Πατάτες

Υπάρχουν πολλά φάρμακα για τις πατάτες, λιγότερα, όμως, για τις γλυκοπατάτες, οι οποίες βοηθούν στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.


Μαρούλι

Δυστυχώς και αυτό το λαχανικό, αρκετές φορές, ψεκάζεται…


http://fanpage.gr/life/igia
Environmental Working Group - ΗΠΑ: Ποια φρούτα & λαχανικά πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα για φυτοφάρμακα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: