ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λήψεις από τη NASA προκαλούν ανησυχία - Σκοτεινιάζει ο ήλιος;


Ανησυχητικές παρατηρήσεις έκαναν οι ερευνητές της NASA, αφού πρόσφατα ανακάλυψαν δύο γιγάντιες τρύπες στο μητρικό μας άστρο, που καλύπτουν σχεδόν το 10% της επιφάνειας του.

Πρόκειται για δύο στεφανιαίες τρύπες, η μεγαλύτερη από τις δύο βρίσκεται στο νότιο άκρο του ήλιου και καλύπτει το 6% με 8% της επιφάνειας του, ενώ η δεύτερη περίπου το 0,15%.

«Οι στεφανιαίες οπές είναι περιοχές με μικρότερη πυκνότητα και θερμοκρασία από την εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου, που είναι γνωστή ως στέμμα και αποτελούν πηγή των ισχυρών ανέμων ηλιακών σωματιδίων που περιβάλλουν τη Γη» εξηγεί η NASA.

Στεφανιαίες οπές για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν από αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό Skylab στο διοικητικό συμβούλιο της NASA το 1973 και το 1974.

Μάλιστα όπως εξηγούν οι ερευνητές, μπορεί να είναι ορατές για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και η ακριβής μορφή αλλάζει όλη την ώρα.

Ενώ δεν είναι ακόμα σαφές τι προκαλεί τις στεφανιαίες τρύπες, γνωρίζουμε ότι σχετίζονται με περιοχές στον ήλιο, όπου τα μαγνητικά πεδία ανεβαίνουν πάνω και μακριά, φεύγουν στο διάστημα χωρίς να επιστρέψουν στην επιφάνεια, όπως συμβαίνει κανονικά.

Το υλικό που ρέει συνεχώς προς τα έξω ονομάζεται ηλιακός άνεμος, που συνήθως φτάνει τα 400 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Όταν όμως υπάρχει στεφανιαία τρύπα, η ταχύτητα του ανέμου μπορεί να διπλασιαστεί σε περίπου 800 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.


Πηγή: Σκοτεινιάζει ο ήλιος: Νέες λήψεις από τη NASA προκαλούν ανησυχία [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/196824/skoteiniazei-o-ilios-nees-lipseis-apo-ti-nasa-prokaloyn-anisyhia-eikones#ixzz3VNmmoIbG
Λήψεις από τη NASA προκαλούν ανησυχία - Σκοτεινιάζει ο ήλιος; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: