ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

O Επιτελικός ο ρόλος του ΑΠΚΥ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Κύπρο (& την Ελλάδα)


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προχωρεί στη σύναψη συνεργασιών με άλλα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναλαμβάνοντας τη βαρυσήμαντη ευθύνη του επιτελικού ρόλου συντονιστή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Κύπρο, ένας ρόλος που διαγράφεται πλέον ξεκάθαρα μέσα από τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, στο σχέδιο πολιτικής του υπουργείου γίνεται αναφορά σε δέσμη διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών που θα προσφέρονται εξ αποστάσεως, ως μέτρο για την προσέλκυση ξένων φοιτητών, αλλά και για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας.

Το ΑΠΚΥ είχε κιόλας εντάξει στους σχεδιασμούς του, από τα προηγούμενα χρόνια, την προσφορά διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων, διαισθανόμενο τη δυναμική που αναπτυσσόταν προς αυτή την κατεύθυνση. Από το 2013, προσφέρει σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τη συμπερίληψη στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού του κρίσιμου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το ΑΠΚΥ, σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, προχώρησε φέτος στο σχεδιασμό τριών (3) νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν, για πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο του 2015 τα διαπανεπιστημιακά προγράμματα «Enterprise Risk Management», «International Hospitality& Tourism Management» και «Sustainable Energy Systems», στην αγγλική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Enterprise Risk Management» θα προσφερθεί από κοινού με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το «International Hospitality and Tourism Management» προσφέρεται σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ το πρόγραμμα «Sustainable Energy Systems» θα προσφερθεί από κοινού με το Πανεπιστήμιο Frederick. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για εγγραφή στα διαπανεπιστημιακά και άλλα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, μέχρι τις 23 Απριλίου 2015.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την εννιάχρονη ενεργή παρουσία του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, έχει πετύχει ήδη σημαντική τοπική και ευρωπαϊκή αναγνώριση. Έχει εδραιωθεί ως ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, παραμένοντας σταθερά στοχοπροσηλωμένο στη Διά Βίου Μάθηση. Η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία και οι σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει και αξιοποιεί το ΑΠΚΥ στις σπουδές του το καθιστούν από τα μοναδικά στο είδος τους για όσους επιζητούν το πολύτιμο προνόμιο να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο, χρήσιμο και χρηστικό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Η ενίσχυση των συνεργασιών του με άλλα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο του επιτελικού του ρόλου ως συντονιστή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διαγράφουν ένα ευοίωνο και πολλά υποσχόμενο μέλλον στο να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΝΕΑΡΧΟΣ ΝΕΑΡΧΟΥ
LLB(Hons), MA, MPhil, PG Dipl (PR), MIPRA, MCIPR

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων
Τομέας Στρατηγικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας
Μονάδα Διεθνούς Συνεργασίας, Ανάπτυξης και Επικοινωνίας

Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33
Τ.Θ.12794, 2252 Λατσιά
Τηλ.: 00357 22 411730
Φαξ: 00357 22 411741
Ιστοσελίδα: www.ouc.ac.cy

O Επιτελικός ο ρόλος του ΑΠΚΥ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Κύπρο (& την Ελλάδα) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:14 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: