ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρώσοι ελεγκτές της Rosselkhoznadzor στην Ελλάδα : Θα αξιολογήσουν τα ελληνικά προϊόντα που θα εισάγουν ....


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Sergei Dankvert, εκπρόσωπος της Rosselkhoznadzor, είχε δηλώσει πως τα προϊόντα τροφίμων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ουγγαρία θα είναι τα πρώτα που θα επιστρέψουν στα ράφια των ρωσικών supermarkerts όταν τελειώσει το εμπάργκο.

Σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης ΑΕ - A Cert, η διοίκηση του οποίου βρίσκεται τις μέρες αυτές στη Μόσχα, ενημέρωσε ότι η υπηρεσία Rosselkhoznadzor ετοιμάζει θετική απάντηση στην επιστολή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, σύμφωνα με την οποία θα αποστείλει κλιμάκιο αξιολόγησης στη χώρα μας αρχές Απριλίου.

Αντικείμενο των ελέγχων, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ, θα είναι σε πρώτη φάση οι επιχειρήσεις παραγωγής γάλακτος, κρέατος, ιχθύων καθώς και των προϊόντων αυτών, που ενδιαφέρονται να εξάγουν στη Ρωσία. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που πρόκειται να δεχθεί τους σχετικούς ελέγχους και θα ακολουθήσουν Κύπρος και Ουγγαρία.

Η Rosselkhoznadzor είναι η υπηρεσία κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας και είναι στην ουσία η υπηρεσία που ελέγχει τις εισαγωγές και εξαγωγές γεωργικών προϊόντων στη χώρα.

Όπως είναι ήδη γνωστό από σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Rosselkhoznadzor «...η Α CERT πρόκειται να πραγματοποιήσει αρχικούς και περιοδικούς ελέγχους και πιστοποιήσεις εξαγωγικών επιχειρήσεων. Για αυτό το λόγο, η A CERT έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης το οποίο εγγυάται τις παραδόσεις ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Ρωσία...».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως, πριν την άφιξη της ομάδας αξιολόγησης, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εγγραφή τους.

Πηγή: Ρώσοι ελεγκτές στην Ελλάδα -Θα αξιολογήσουν τα ελληνικά προϊόντα που θα εισάγουν μετά το εμπάργκο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/198311/rosoi-elegktes-stin-ellada-tha-axiologisoyn-ta-ellinika-proionta-poy-tha-eisagoyn-meta#ixzz3VWJAn7Xd
Ρώσοι ελεγκτές της Rosselkhoznadzor στην Ελλάδα : Θα αξιολογήσουν τα ελληνικά προϊόντα που θα εισάγουν .... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: