ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

SOS για το ούζο Μυτιλήνης : Αφανιζόμαστε από το φόρο λένε οι ποτοποιοί του νησιού...Σήμα κινδύνου για το περίφημο ούζο της Μυτιλήνης εκπέμπει ο Σύνδεσμος Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου, εξαιτίας του υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης οινοπνεύματος. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου με την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησαν τη μείωση του, και να επιμηκυνθεί ο χρόνος καταβολής του από τις ποτοποιίες στο δημόσιο.

Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών για την περαιτέρω προβολή των προϊόντων του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι ποτοποιίες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τον φόρο με την αγορά τού οινοπνεύματος. Όμως εκείνες θα εισπράξουν τον φόρο αυτόν, πολλούς μήνες αργότερα.

Διότι στο μεσοδιάστημα θα γίνει η απόσταξη, το ούζο που θα παραχθεί θα αποθηκευθεί, στη συνέχεια θα συσκευαστεί και κάποια στιγμή θα πωληθεί σε χονδρεμπόρους και καταστήματα λιανικής πώλησης. Αυτό σημαίνει, ότι οι ποτοποιίες είναι υποχρεωμένες να δεσμεύουν πολύ μεγάλα κεφάλαια για την πληρωμή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν τους χορηγούν κεφάλαια κίνησης, ο κύκλος εργασιών τους είναι μειωμένος και γενικότερα στην αγορά υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Η κα Καλογήρου χαρακτήρισε το ούζο, εθνικό προϊόν και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα τους σε όλους τους αρμόδιους φορείς, για να επιλυθούν.

http://agrocosmos.com/sos
SOS για το ούζο Μυτιλήνης : Αφανιζόμαστε από το φόρο λένε οι ποτοποιοί του νησιού... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: