ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β. Αποστόλου: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μπει σε νέες βάσεις το συνεταιριστικό κίνημα


Ξεκινά άμεσα διαβούλευση και μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μπει σε νέες βάσεις το συνεταιριστικό κίνημα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου στην Πάτρα.

«Ο αγροτικός τομέας είναι το βασικότερο εργαλείο για την ανασυγκρότηση, έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε, «ο ελληνικός λαός άλλαξε σελίδα στις 25 Ιανουαρίου και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε την εντολή του, μέσα από μία σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές, που έχουν επιβληθεί στη χώρα».

Ανέφερε επίσης, πως «πρώτο αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, ήταν η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου, που για εμάς σημαίνει κατάργηση των μνημονίων.»

Ακόμη είπε, «θα δώσουμε την μάχη μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς, καθώς το ζητούμενο για την χώρα είναι να ξεφύγει από τον στενό κορσέ της ρευστότητας και να μπει σε φάση παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Ο Βαγγέλης Αποστόλου επισκέφθηκε χθες την Αχαΐα, όπου είχε συναντήσεις με παραγωγούς στην Πάτρα, την Κάτω Αχαΐα και το Αίγιο, στις οποίες συμμετείχαν και παραγωγοί από την Ηλεία, με θέμα την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την επιβίωση της υπαίθρου.

Όπως τόνισε, επίσης «στόχος μας είναι η στήριξη των παραδοσιακών προϊόντων, όπως η σταφίδα και η φράουλα, καθώς και η κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας με ταυτόχρονη στήριξη και της κτηνοτροφίας».

Ο κ. Αποστόλου πρόσθεσε, ότι θα γίνει σωστή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, ενώ όσον αφορά στο φαινόμενο των ελληνοποιήσεων υπογράμμισε, ότι θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και παράλληλα θα εντατικοποιηθούν οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι.

Σχετικά με τους εποπτεύοντες οργανισμούς, ο κ. Αποστόλου ανέφερε, ότι θα επανεξετασθεί το σύνολο των λειτουργιών τους, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ΕΦΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε, «πως δεν ασκεί τις δραστηριότητες που όφειλε να ασκεί».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο Βαγγέλης Αποστόλου είχε συνάντηση με την διοίκηση της συνεταιριστικής κορινθιακής σταφίδας και όπως σημείωσε, στόχος είναι, να επαναφέρουμε την ενίσχυση στα παλαιότερα επίπεδα. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας πως η κορινθιακή σταφίδα, με την υψηλή διατροφική αξία που έχει, θα πρέπει να βρει και πάλι την θέση που της αξίζει, ενώ αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική, ο κ. Πετράκος τόνισε, ότι για την παραγωγική ανασυγκρότηση χρειάζονται φθηνή ενέργεια και φθηνό χρήμα.

Από τη πλευρά της, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, πρόσθεσε πως θα πρέπει η κορινθιακή σταφίδα να αναδειχθεί ως προϊόν με σημαία γεωγραφικής ένδειξης.

http://www.paseges.gr/el/news/B.-Apostoloy:-Mesa-sto-kalokairi-tha-ehei-mpei-se-nees-baseis-to-synetairistiko-kinhma
Β. Αποστόλου: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μπει σε νέες βάσεις το συνεταιριστικό κίνημα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: