ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγελάδα έφαγε πρόβατο σε φάρμα στην Κένυα ...Την συνήθη χορτοφαγική της διατροφή αποφάσισε να αφήσει μία αγελάδα και άρχισε να τρώει τα… πρόβατα, σύμφωνα με ένα αγρότη στην Κένυα.

Ο Τσαρλς Μαμπολέο, ιδιοκτήτης φάρμας στη νοτιοδυτική κομητεία Νακούρου, ανακάλυψε πως μία από τις αγελάδες του είχε αρχίσει να τρώει ένα πρόβατο, με αποτέλεσμα τον προφανή θάνατο του δεύτερου ζώου, αναφέρει η ιστοσελίδα Daily Nation. 

Τα φρέσκα τρόφιμα και το νερό δεν φαίνεται να δελέασαν καθόλου την αγελάδα, καθώς και την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρό ένα πρόβατο, γράφει το δημοσίευμα. «Μετά το πρώτο περιστατικό, υποθέσαμε πως η αγελάδα λιμοκτονούσε, γι' αυτό και αυξήσαμε την προμήθεια σε φαγητό και νερό, αλλά συνέχισε να κυνηγά πρόβατα» δήλωσε ο Μαμπολέο.

Ενώ οι αγελάδες είναι φυτοφάγα ζώα, η στροφή της συγκεκριμένης προς το κρέας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με έναν τοπικό γεωπόνο. «Η εποχή της ξηρασίας, που μόλις έληξε, οδήγησε πολλά από τα ζώα στην έλλειψη μεταλλικών στοιχείων που συνήθως συναντώνται στο γρασίδι» σύμφωνα με τον γεωπόνο.

Πηγή: BBC
ethnos.gr
Αγελάδα έφαγε πρόβατο σε φάρμα στην Κένυα ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: