ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προετοιμασία για άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα


Κοντά στην άρση του ρωσικού εμπάργκο βρίσκονται οι ελληνικές εταιρείες τροφίμων, ως αποτέλεσμα της συνάντησης Πούτιν -Τσίπρα πριν από περίπου μια εβδομάδα, καθώς κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας ξεκινά από αύριο επαφές στην Ελλάδα για να συσταθεί νέο μητρώο επιχειρήσεων.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της εν λόγω ρωσικής υπηρεσίας, δρ. Alexi Alexeenko υποστήριξε ότι ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας εκφράσθηκε ενδιαφέρον για συνεργασία, σε τρία επίπεδα: Των επιχειρήσεων, του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αλλά και στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου.

Σχετικά με την αποστολή, ο Alexeenko σημειώνει ότι τα κλιμάκια θα βρίσκονται από αύριο και για περίπου δέκα ημέρες στην Ελλάδα, προκειμένου να επιλέξουν και να ελέγξουν 20 επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Το ισχύον μέχρι σήμερα μητρώο των εγκεκριμένων ελληνικών επιχειρήσεων του «Rosselkhoznadzor» παύει να ισχύει και μόνον οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν και θα περάσουν επιτυχώς τον σχετικό έλεγχο θα λάβουν το «διαβατήριο» για εξαγωγές στη ρωσική αγορά όταν αρθεί το εμπάργκο.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες, όπου οι ρωσικές αρχές διενεργούν ελέγχους για εξαγωγές όταν αρθεί το εμπάργκο, καθώς υπήρξε ισχυρό ενδιαφέρον στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Άλλες χώρες είναι η Κύπρος, η Ινδία και η Ουγγαρία.
 
http://www.enikonomia.gr/international/20025,Proetoimasia-gia-arsh-toy-rwsikoy-empargko-sta-ellhnika-proionta.html 
Προετοιμασία για άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: