ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW): Έρχεται ...«Νέο πακέτο 30-40 δισ.ευρώ» !!!«Υπάρχει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα από το Βερολίνο: Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε να κλείσουμε μια συμφωνία» για το ελληνικό χρέος, τονίζει ο Μαρσέλ Φράτσελ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα ύψους 30-40 δισ ευρώ.

«Το μόνο που έχει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να στείλει τα σωστά σινιάλα ότι δεσμεύεται ξεκάθαρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των υπουργών οικονομικών του Eurogroup «τις επόμενες εβδομάδες», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν λαμβάνει τα τελεσίγραφα πολύ σοβαρά. «Το ίδιο έργο το βλέπουμε εδώ και πέντε χρόνια, πάντα οι ευρωπαίοι λένε ‘πρέπει να κάνετε περισσότερα’ και πάντα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει λιγότερα για να ικανοποιήσει εσωτερικές πολιτικές απαιτήσεις. Είναι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Οι δυο πλευρές είναι πολύ πιο κοντά τώρα».

Ωστόσο, σημείωσε, η τελευταία δόση από το τρέχον πρόγραμμα δεν αναμένεται να βοηθήσει την Ελλάδα. Πλέον είναι επείγον να κοιτάξουμε ένα τρίτο πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση τα επόμενα τρία χρόνια, πιθανόν της τάξεως των 30-40 δισ. ευρώ.

Το τρίτο πρόγραμμα, πρόσθεσε, θα απαιτεί περισσότερα, υπογραμμίζοντας πως πολλές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζεται να υλοποιήσει τώρα η κυβέρνηση έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του δεύτερου.

Σημείο-κλειδί στο τρίτο πρόγραμμα θα αποτελέσει ο μηχανισμός ελέγχου, εκτίμησε. «Οι Έλληνες δεν θέλουν τώρα την τρόικα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που θα διασφαλίζει την υλοποίηση των μετταρρυθμίσεων».

aftodioikisi.gr
Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW): Έρχεται ...«Νέο πακέτο 30-40 δισ.ευρώ» !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: