ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αμετανόητος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε : Ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα του Ασφαλιστικού, παρεμβάσεις στο Εργασιακό & λιτότητα ως το 2022!!!


«Μπουρλότο» Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση - Οι σκληρές απαιτήσεις Βερολίνου.Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το σημερινό ECOFIN προκάλεσαν αίσθηση και συζητήθηκαν, ωστόσο, αυτά που πραγματικά είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν πολύ... χειρότερα.

Ειδικότερα ο κ. Σόιμπλε εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην Αθήνα αλλά και σε Μοσκοβισί- Ντάισελμπλουμ- Ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα του Ασφαλιστικού, παρεμβάσεις στο Εργασιακό και λιτότητα ως το 2022!!!

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στο ανακοινωθέν του Eurogroup, o Β. Σόιμπλε δεν άνοιξε απλώς όλα τα θέματα αμφισβητώντας ευθέως ότι υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας λίαν συντόμως, αλλά "άδειασε" μεγαλοπρεπώς τον Π. Μοσκοβισί που... τόλμησε να μιλήσει για σύγκλιση καθώς και τον Γ. Ντάισελμπλουμ που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τμηματικής εκταμίευσης.

«Η Ελλάδα είπε μετά "καλά, θα κάνουμε τελικά ιδιωτικοποιήσεις." Αυτό όμως δεν είναι πρόοδος, αλλά μόνον μια διόρθωση μιας υπαναχώρησης. Είπαμε: "χωρίς ιδιωτικοποιήσεις πώς αλλιώς;" Αυτό σημαίνει ότι στους πραγματικούς τομείς: μείωση του κόστους διοίκησης, που έχει να κάνει και με το προσωπικό, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δομικές μεταρρυθμίσεις σε, δεν ξέρω κι εγώ...., σε περιορισμούς στην ανταγωνιστικότητα κ.ο.κ, φυσικά είναι και η αγορά εργασίας, και άλλα παρόμοια, η κινητικότητα είναι πολύ μικρή, για να το θέσω φιλικά. Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη... αλλά στην ουσία δεν υπάρχουν περισσότερα, απ' όσο κατάλαβα τους θεσμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά από το ECOFIN ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ζητώντας πολύ απλά μέτρα στην αγορά εργασίας, άνοιγμα εδώ και τώρα του Ασφαλιστικού, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!

Ο Γερμανός δεν έκρυψε, επίσης, τη δυσφορία του για τις δηλώσεις που έκανε ο Γ. Ντάισελμπλουμ περί τμηματικής εκταμίευσης, τραβώντας του το... αυτί: «Αυτό δεν το είπε στη συνεδρίαση του Eurogroup, γι' αυτό και δεν μπορώ να το σχολιάσω. Εγώ γνωρίζω ποιο είναι το περιεχόμενο του μνημονίου και γνωρίζω κατά τύχη αυτό που κατέθεσα προς έγκριση στη γερμανική βουλή. Ξέρω ότι κάθε αλλαγή απαιτεί μια διαπραγμάτευση επ' αυτής, απαιτεί μια προηγούμενη έγκριση της ολομέλειας της γερμανικής βουλής. Η συμβουλή μου είναι ο καθένας να παραμείνει στο περιεχόμενο της συμφωνίας».

Οι... ρουκέτες Σόιμπλε έβαλαν στο στόχαστρο και τα δημοσιονομικά, όπου υπάρχουν ακόμα διαφωνίες με τους εταίρους. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, μόνο με λιτότητα διαρκείας μπορεί να καταστεί βιώσιμο το Χρέος: "

«Χωρίς το πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει οικονομική βιωσιμότητα, και χωρίς οικονομική βιωσιμότητα θα πει το ΔΝΤ: δεν γίνεται. Είναι μια προϋπόθεση. Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κι όχι μόνον, λέει απ' την πλευρά του: χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει τίποτε».

Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Οτι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι τουλάχιστον ως το 2022 πρέπει η Ελλάδα να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4-4,5%, όπως ακριβώς προβλέπει ο σχεδιασμός του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του Χρέους. Πώς μεταφράζεται αυτό; Λιτότητα διαρκείας...

Πηγή: «Μπουρλότο» Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση - Οι σκληρές απαιτήσεις Βερολίνου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/206213/mpoyrloto-soimple-sti-diapragmateysi-oi-sklires-apaitiseis-verolinoy#ixzz3ZwvQNZKO
Αμετανόητος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε : Ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα του Ασφαλιστικού, παρεμβάσεις στο Εργασιακό & λιτότητα ως το 2022!!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: