ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σχέδια περιορισμού της μαύρης λίστας εισαγωγών τροφίμων στη ρωσική αγορά


Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr

Τι συζητούν οι αρμόδιοι παράγοντες - Ποιος είναι ο ρόλος της ελληνικής πρεσβείας .Το ενδεχόμενο να αρθεί το εμπάργκο εισαγωγής στη ρωσική αγορά για ορισμένους κωδικούς προϊόντων, που σήμερα περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα του διατάγματος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι των αρμοδίων στη Μόσχα.

Μια τέτοια εξέλιξη, δηλαδή της αύξησης των κωδικών των αγροτικών προϊόντων που θα λάβουν το πράσινο φως για να εισέλθουν εκ νέου στη ρωσική αγορά δεν θα αφορά μονάχα την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες για τις οποίες ισχύει το εμπάργκο.

Οπως αναφέρουν  παράγοντες της αγοράς, «αυτή η απόφαση θεωρείται περισσότερο πιθανή καθώς δεν εμπίπτει στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σε αντίθεση με την πρόταση για μερική άρση του εμπάργκο για κάποιες αγορές, όπως η ελληνική».
 
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/948423/sxedia-periorismou-tis-mauris-listas-eisagogon-trofimon-sti-rosiki-agora 
Σχέδια περιορισμού της μαύρης λίστας εισαγωγών τροφίμων στη ρωσική αγορά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: