ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για τα αδέσποτα ζώα


"Ανατροπή –Νέα Αρχη" - Δημήτρης Νεάκης

Κύριε Δήμαρχε, Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην ευρύτερη περιοχή Κύμης –Αλιβερίου έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει και συνεχίζουν να εγκαταλείπουν ζώα συντροφιάς που πλέον βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 είναι ευθύνη των Δήμων η περισυλλογή και διαχείριση τους σε συνεργασία με όμορους δήμους και φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. 

Μπορεί να μην θεωρείται από αρκετούς ένα σημαντικό ζήτημα στα χρόνια της κρίσης, ωστόσο αν συνεχίσει η κατάσταση να μαίνεται ανεξέλεγκτη χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς δημοτικής αρχής ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι ,ιδίως για την δημόσια υγεία. Επειδή τα ζώα αυτά δεν εμβολιάζονται ,δεν αποπαρασιτώνονται και ούτε στειρώνονται -με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα- μεταδίδουν ασθένειες μεταξύ τους ,ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαν να μεταδοθούν και στους ανθρώπους μέσω δήγματος και να ξεσπάσει κάποια επιδημία.

Επιπρόσθετα τα αδέσποτα σκυλιά σχηματίζουν αγέλες και έχουν επιτεθεί κατα περιόδους σε κοπάδια παραγωγικών ζώων προκαλώντας ζημιές στους κτηνοτρόφους.

Σαν παράταξη θεωρούμε ότι θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει ένας σχεδιασμός μέσα στο πλαίσιο που θέτουν οι ψηφισθέντες νόμοι, όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον αλλά και ο πολιτισμός που πρέπει να μας διακρίνει ως κοινωνία, για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και να μην αφεθεί στην τύχη του.

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε 1. Τι σχεδιασμό έχετε κάνει σε σχέση με αυτό το ζήτημα και σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε.

Θα θέλαμε επιπρόσθετα τις απόψεις και προτάσεις και της αντιπολίτευσης πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Για την Ανατροπή –Νέα Αρχη
Ο Συντονιστής 
Δημήτρης Νεάκης

http://notios-evoikos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_987.html
Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για τα αδέσποτα ζώα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: