Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοτόπουλο με Μπάμιες & Φέτα


Θα χρειαστείτε:
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
  • μισό κιλό κατεψυγμένες μπάμιες (για τις φρέσκιες δες στην αρχή του ποστ)
  • μία κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2/3 από ένα συμπυκνωμένο πουμαρό (ή 5-6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες)
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5-6 μπαχάρια
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο ξύδι (ένα κουπάκι του καφέ περίπου)
  • λίγη αποξ. ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό λεπτοκομμένο
  • φέτα 
Καθαρίστε τα μπουτάκια, και πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι. Σε αντικολλητική κατσαρολίτσα βάλτε το λάδι να κάψει και προσθέστε τα κοτόπουλα. Με μια ξύλινη κουτάλα σωτάρετε τα κοτόπουλα γρήγορα να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές (για 5 λεπτά). Βγάλτε τα απο την κατσαρόλα. 

Τώρα στην κατσαρόλα προσθέστε τα κρεμμύδια και σωτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τα σκόρδα, την κανέλα, τα μπαχάρια, και σωτάρετε ένα λεπτό ακόμα. 

Προσθέστε τις μπάμιες παγωμένες και ανακατέψτε προσεκτικά μια- δυο φορές από την στιγμή που θα τις ρίξετε. Αν θέλετε να τις ξανακουνήσετε ''κουνήστε'' την κατσαρόλα ή κάντε το πολύ προσεκτικά με κουτάλα μη σας λιώσουν. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίξτε λίγο ξύδι και αφήστε το να εξατμιστεί. 

Προσθέστε την ντομάτα, την ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια καλή βράση (5 λεπτά). 

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Σε γάστρα ή πήλινο ή ταψάκι, ρίξτε με προσοχή τις μπάμιες με τη σάλτσα και μετά τοποθετήστε το κοτόπουλο. Φροντίστε να είναι σε ευθεία και όχι το κοτόπουλο να πατάει την μπάμια γιατί θα την λιώσει. Δοκιμάστε για αλάτι και προσθέστε αν χρειάζεται. Ρίξτε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το μισό κοτόπουλο. Πασπαλίστε με ρίγανη και μαϊντανό. 

Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τραγανό και οι μπάμιες να πάρουν λίγο χρώμα και να ξεροψηθούν. Η σάλτσα στο τέλος πρέπει να είναι μπόλικη, αλλά πηχτή. 

  • Εάν χρειαστεί να ανακατέψετε τις μπάμιες, κάντε το απαλά. Κανονικά δεν το αγγίζεις το φαγητό άμα μπεί στο φούρνο.
  • Εάν χρειαστεί να προσθέσετε νερό, ρίξτε ζεστό.
  • Εαν χρειαστεί βάλτε αλουμινόχαρτο από πάνω το οποίο το αφαιρείτε στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
  • Εαν ψήσετε σε γάστρα, βάλτε μισό ποτήρι νερό και καπακώστε το φαγητό. Αφαιρέστε το καπάκι στα τελευταία λεπτά ψησίματος για να πάρει χρώμα.Σερβίρετε ενώ είναι ζεστό (αλλά και κρύο είναι τέλειο!) με μπόλικη φέτα και χωριάτικο ψωμί!

donkeyandthecarrot.blogspot.gr
Κοτόπουλο με Μπάμιες & Φέτα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.