ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΡΗΤΗ - Δήμος Μαλεβιζίου: «Ραβασάκια» από το Δήμο στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που αποτελούν εστίες μόλυνσης


Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Αμμουδάρας προκειμένου να τα καθαρίσουν τα οικόπεδά τους που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο :

"Έχει διαπιστωθεί από τις σχετικές αυτοψίες της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης, ότι υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι με πολλά ξερά χόρτα και άχρηστα αντικείμενα, κάτι που αποτελεί παράβαση του οργανισμού καθαριότητας του Δήμου, αλλά και του υγειονομικού κανονισμού. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να δημιουργούνται ανθυγιεινές καταστάσεις για τους περίοικους αλλά και να ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ήδη η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Μαλεβιζίου έχει αποστείλει ατομικές ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων χώρων που έχουν εντοπιστεί, με τις οποίες τους καλεί εντός 15 ημερών να προβούν στον καθαρισμό και την απολύμανση των ιδιοκτησιών τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβει η ίδια η υπηρεσία τους καθαρισμούς, μετά και από την ενημέρωση της Δ/νσης Υγιεινής και της Εισαγγελίας Ηρακλείου για την παροχή της απαιτούμενης άδειας, βεβαιώνοντας το κόστος στη Δ.Ο.Υ. του κάθε ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, από την υπηρεσία γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους να αποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους κατά τις βραδινές ώρες, έτσι ώστε να αποφεύγεται η έντονη δυσοσμία από την έκθεσή τους στον ήλιο και να έχουν δεμένες και καλά κλεισμένες τις σακούλες.

Η κατανόηση και η συνεργασία αυτή δημοτών – υπηρεσίας είναι απαραίτητη, έτσι ώστε ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, με την αυξημένη θερμοκρασία και την τουριστική κίνηση, να διατηρείται στα καλύτερα δυνατά επίπεδα από άποψη καθαριότητας ο Δήμος Μαλεβιζίου."

http://www.cretalive.gr/crete/view/rabasakia-apo-to-dhmo-stous-idiokthtes-oikopedwn-pou-apoteloun-esties-molun/244053


ΚΡΗΤΗ - Δήμος Μαλεβιζίου: «Ραβασάκια» από το Δήμο στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που αποτελούν εστίες μόλυνσης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: