ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λ. Αυγενάκης: Απραξία της Κυβέρνησης στη διεκδίκηση αποζημιώσεων


Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη σχετικά με την απραξία της Κυβέρνησης στη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις καταστροφές στις Σέρρες:

«Ο χρόνος τελειώνει για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τις καταστροφές στις Σέρρες και η Ελληνική Κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο καθυστερεί να υποβάλει αίτημα για αποζημιώσεις των καταστροφών στις Σέρρες, καθότι έχουν περάσει 8 από τις συνολικά 12 εβδομάδες της προθεσμίας, αλλά έχει συνολικά υιοθετήσει και λανθασμένη μεθοδολογία.

Πιο συγκεκριμένα, δεν αθροίζει τις ζημιές και δεν εντάσσει μέτρα πρόληψης φυσικών καταστροφών, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας συγκεκριμένων περιοχών της χώρας, στα εθνικά προγράμματα Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν όρο για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής συνδρομής, όπως προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου Corina Cretsu στην Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Δυστυχώς, τα έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών, όπως αντιπλημμυρικά έργα, φράγματα κ.α. είναι σε δεύτερη μοίρα για την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους «μπρος», να κινηθεί άμεσα, να υποβάλλει το αίτημα ενίσχυσης για την πρόληψη φυσικών καταστροφών, για τις καταστροφές των Σερρών, όπως προβλέπεται».

agrocapital
Λ. Αυγενάκης: Απραξία της Κυβέρνησης στη διεκδίκηση αποζημιώσεων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: