ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας από την ETE (Εθνική Τράπεζα Ελλάδος)


Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού-συναλλακτικού κυκλώματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, έχει διαμορφώσει η Εθνικής Τράπεζα Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΕΤΕ ως βασικός μοχλός στήριξης της επιχειρηματικότητας, συνεχίζει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, χρηματοδοτώντας βιώσιμες επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Αναγνωρίζοντας τη δυναμική και τα περιθώρια ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ως βασικού πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας, η ΕΤΕ έχει διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού-συναλλακτικού κυκλώματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας. Το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί, υλοποιείται σε συνεργασία με πελάτες της, μεγάλες εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, και αφορά στη δυνατότητα χρηματοδότησης των παραγωγών-προμηθευτών τους για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους εντός της καλλιεργητικής / παραγωγικής περιόδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Τα οφέλη του προγράμματος για τους παραγωγούς είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς μέσω αυτού εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ρευστότητα εντός της παραγωγικής περιόδου και μειώνεται το κόστος παραγωγής, μέσω χρηματοδότησης που παρέχεται, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Ήδη υλοποιούνται συμφωνίες με 20 επιχειρήσεις

ethnos.gr
Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας από την ETE (Εθνική Τράπεζα Ελλάδος) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: