Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Pancakes ή Κρεποαυγοφετοτηγανίτες...



Tο θέμα με τον Έλληνα και το πρωινό κρύβεται κάτω από το πάπλωμα. Κοινώς, για ενός λεπτού παραπάνω χουζούρι, δίνουμε και την ψυχή μας. Κάνω λάθος; Όλοι λατρεύουμε τα πρωινά στα ξενοδοχεία που πάμε το καλοκαίρι και πραγματικά είμαστε πολύ επικριτικοί αν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, λες και είχαμε και στο σπίτι μας πρωινό μπουφέ... 

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, σπανίως βλέπεις να στήνεται τραπέζι πρωινού στο ελληνικό σπίτι καθημερινές. Συνήθως όλοι τρέχουν σαν παλαβοί να προλάβουν σχολικά, λεωφορεία, το φανάρι κλπ. Ίσως, ίσως, κάτι να αλλάζει τις Κυριακές. 

Πάντως, αν έχουμε έτοιμο το μίγμα μας από το προηγούμενο βράδυ, την άλλη μέρα μέχρι να φτιάξουμε τον καφέ, μπορούμε να ανακατέψουμε λίγο γάλα με βούτυρο και αυγό και να πετάξουμε δυο τηγανίτες στο τηγάνι. Όχι τις τηγανίτες τις παραδοσιακές που λατρεύουμε να αγαπάμε. Τις άλλες, τις ξενόφερτες που δείχνουν υπερπαραγωγούλα σε σχέση με την κλασσική αυγόφετα. Όμως δεν είναι. Τραστ μι.

PANCAKES

Θα χρειαστείς ένα αντικολλητικό τηγάνι, μια μικρή κουτάλα, δύο μπωλ, μια σπάτουλα και ελάχιστο βούτυρο που θα ρίξεις στο τηγάνι. 

Στερεά υλικά:
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλίτσα του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλίτσα του γλυκού βανίλια (σε υγρή μορφή, σε μπουκαλάκι) ή 2 κάψουλες βανιλίνης
Υγρά υλικά:
  • 1 ¼ της κούπας γάλα, χλιαρό
  • 100 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με ένα κουτάλι σε ένα μπωλ. Αφήνουμε στην άκρη. (ή σε βάζο να περιμένουν μέχρι το πρωί)Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και ενώ είναι χλιαρό, ρίχνουμε το γάλα και το αυγό. Με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά να ομογενοποιηθεί. 

Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Δεν χτυπάμε με μίξερ. Ανακατεύουμε ζωηρά και όχι πολύ, ίσα ίσα να γίνει χυλός.Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι καλά. Ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο. Μόλις λιώσει και κάψει με μια κουτάλα ρίχνουμε τον χυλό στο κέντρο προσπαθώντας να δώσουμε σχετικά στρογγυλό σχήμα. Αφήνουμε ανέπαφο. Μόλις βγάλει μπόλικες φουσκάλες στην επιφάνεια, γυρνάμε με μια σπάτουλα και αφήνουμε 2 λεπτά περίπου να ροδίσει και από την άλλη. Θέλουμε ξεροψημένο εξωτερικό, αφράτο αλλά όχι άψητο εσωτερικό. 


Τρώγονται αλμυρές ή γλυκές με μέλι, maple syrup, βούτυρο, τυρί, μαρμελάδα, μερέντα, φυστικοβούτυρο… you name it!- 

donkeyandthecarrot.blogspot.it
Pancakes ή Κρεποαυγοφετοτηγανίτες... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.