ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νιόκι πατάτας - Potato Gnocchi



Έχω χαθεί τελευταία, αλλά συμβαίνουν διάφορα που με κρατάνε μακριά από την καθημερινότητά μου... Ελπίζω σύντομα όλα να είναι όπως παλιά και καλύτερα. Αυτά τα νιόκι πατάτας*, τα είχα φτιάξει για το popaganda.gr. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε το νέο μου άρθρο (και όχι μόνο το δικό μου εννοείται). Σας φιλώ και σας εύχομαι ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

*διαλέξτε πατάτες πλούσιες σε άμυλο.

Μην παραδουλέψετε το ζυμάρι.

Αφήστε με κάθε τρόπο την υγρασία έξω απ τις πατάτες . Τρυπήστε τις πατάτες που θα ψηθούν, περάστε από το μύλο, από τον τρίφτη, βάλτε τις ξανά στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, γενικώς στεγνώστε τις πριν τις δουλέψετε με το αλεύρι. Διαφορετικά θα γίνουν βαριά τα νιόκι, και δε θα είναι καθόλου ωραία στη γεύση... Τα δικά μου βγήκαν πολύ νόστιμα. Φάτε τα επιτόπου και μην αφήσετε τα ωμά κομμένα νιόκι να περιμένουν πολύ πριν τα βράσετε. Επίσης μπορείτε αντί να τις ψήσετε να τις βράσετε, αλλά με την φλούδα που θα αφαιρέσετε ενώ ειναι ζεστές ακόμα. Μετά περάστε τες από μύλο ή τρίφτη και βάλτε τις τριμμένες πατάτες στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία να φύγει η όποια υγρασία.





donkeyandthecarrot.blogspot.it
Νιόκι πατάτας - Potato Gnocchi Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: