ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έχει στείλει πλήρες σχέδιο 47 σελίδων συμφωνίας στους ''Θεσμούς''....


Πλήρες σχέδιο συμφωνίας, που αποτελείται από 47 σελίδες, έχει αποστείλει από τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση στουςΘεσμούς, και αναμένει τις απαντήσεις τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στην πρόταση αυτή προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016, ενώ επίσης, προβλέπονται τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%

Το Μαξίμου διαψεύδει το "νέο πακέτο 55 δισ."

Διαψεύδει η κυβέρνηση την ανάρτηση της ιστοσελίδας του Βήματος με τίτλο: Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία. 

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι "το δημοσίευμα δεν έχει σχέση με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία που στάλθηκε προς τους θεσμούς" και προσθέτουν ότι "οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται στη γραμμή του άρθρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde".

Η ελληνική κυβέρνηση, με ανεπίσημο σημείωμά της, δηλώνει ότι "δεν έχει λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, ούτε έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών".

Σημειώνεται, ότι δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, κυρίως του γερμανικού, αναφέρουν ότι έχει σταλεί στην Αθήνα σχέδιο συμφωνίας, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για μία τελική πρόταση, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα του Βήματος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, που επικαλείται πηγές, η κυρίαρχη εκτίμηση μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών είναι πως έως το 2017 η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 55 δισ. ευρώ.(!)

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει:

Πληροφορίες από την Ευρώπη αναφέρουν ότι στο σχέδιο που έχει κατατεθεί γίνονται αποδεκτές οι μηδενικές ρήτρες στα Επικουρικά Ταμεία, ενώ η ελληνική πρόταση για ΦΠΑ περιλαμβάνει δύο συντελεστές ύψους 22% και 11%, χωρίς πρόβλεψη για έκπτωση στα νησιά.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος και δεν περιλαμβάνουν τις πρόνοιες για το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με άλλα μέτρα που θα ακολουθήσουν.

Στόχος της ελληνικής αυτής πρότασης είναι να ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεσμευτεί ένα τμήμα χρηματοδότησης και να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας.

Δηλώσεις Τσίπρα

"Η ελληνική πλευρά κατέθεσε αρμοδίως χθες βράδυ στους θεσμούς, ολοκληρωμένο σχέδιο πρότασης για συμφωνία" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται "με σχέδιο και στρατηγική σε αντίξοες συνθήκες" και πρόσθεσε: 

"Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις που απλά υπέγραφαν τις απαιτήσεις των δανειστών". 

Μίλησε δε για συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η Ελλάδα:

"Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, διότι ένας συμβιβασμός απαιτεί παραχωρήσεις. Ξέρουμε ότι αυτές οι παραχωρήσεις θα είναι δύσκολες, όμως, έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 

Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που η αποδοχή του από την πλευρά των θεσμών, των πιστωτών και των εταίρων μας στην Ευρώπη θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης. 

Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση για το εάν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση της Ευρώπης, η απόφαση ανήκει στην ηγεσία, στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους" 

nooz.gr.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έχει στείλει πλήρες σχέδιο 47 σελίδων συμφωνίας στους ''Θεσμούς''.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: