ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιστολή «βόμβα» Φιλ Χόγκαν στην Επίτροπο Ανταγωνισμού για καρτέλ στα λιπάσματα...


Επιστολή «βόμβα» στην Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βέσταγκερ, έστειλε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, προκειμένου να διερευνήσει πρακτικές νόθευσης του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας και των λιπασμάτων. Κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Γεωργίας του ιρλανδικού κοινοβουλίου, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στο Δουβλίνο, ο κ. Χόγκαν εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στις κατηγορίες λιπασμάτων, που έχουν ως πρώτη ύλη το φυσικό αέριο, εφόσον η τιμή του μειώθηκε μετά από την κρίση στη Ρωσία. Συγκεκριμένα είπε: «Η μείωση στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου τον Απρίλιο δεν έχει ακόμα φτάσει στις τιμές των λιπασμάτων. 
 
 
Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι τιμές των λιπασμάτων ακολουθούν τις τιμές φυσικού αερίου της UK NBP, είδαμε μία μικρή μείωση στην τιμή της κοκκώδους ουρίας, από 394 ευρώ τον τόνο, στα 388 ευρώ/τόνο. Από τον Ιανουάριο, τόσο η τιμή της ουρίας όσο και των αζωτούχων έχει δείξει μία ανοδική τάση. Έγραψα στη συνάδελφό μου, την Επίτροπο Ανταγωνισμού, να διερευνήσει για πιθανές πρακτικές νόθευσης του ανταγωνισμού στους τομείς των λιπασμάτων και της ενέργειας. Οι υπηρεσίες μας δουλεύουν παράλληλα και παρακολουθούν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, των λιπασμάτων και της ενέργειας, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στρεβλώσεις στην αγορά.»
 
agro24.gr
Επιστολή «βόμβα» Φιλ Χόγκαν στην Επίτροπο Ανταγωνισμού για καρτέλ στα λιπάσματα... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: