Κατάσχεση αποφλοιωμένου σιταριού στον Πειραιά

   Oι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειρα...

 
 Oι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, μετά από επώνυμη καταγγελία πολίτη για παρουσία ξένων σωμάτων και συγκεκριμένα παρουσία σκουληκιών σε σιτάρι αποφλοιωμένο, το οποίο αγοράστηκε από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον Πειραιά, προχώρησαν άμεσα σε αυτοψία, προκειμένου να διερευνηθεί η εν λόγω καταγγελία.

Κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και κατέσχεσαν στο ράφι του καταστήματος εκτεθειμένα προς πώληση 13 τεμάχια αποφλοιωμένου σιταριού των 500 gr με LOT 056 και ημερομηνία λήξης 28-02-2016, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα, επειδή το προϊόν ήταν μη ασφαλές – ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση από επιχειρήσεις και καταναλωτές του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 
 
zougla.gr

Σχόλια