ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας: Διοργάνωση Πργράμματος Κατάρτισης για το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων


Υποχρεωτικό το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση των γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από όσους διαθέτουν το πιστοποιητικό χρήσης φυτοπροστατευτικών φαρμάκων το λεγόμενο Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού, το οποίο ουσιαστικά το χρειάζονται όλοι οι επαγγελματίες αγρότες αλλά και όσοι ασχολούνται με αγροτικές καλλιέργειες, θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να περάσει με επιτυχία από εξέταση, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ειδκά εξεταστικά κέντρα.

Σε μια περίοδο που οι αγρότες βρίσκονται σε 24ωρη απασχόληση στις καλλιέργειές τους και είναι δύσκολο γι αυτούς να ανταποκριθούν σ αυτή την υποχρέωση η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει πρωτίστως τους νέους αγρότες μέλη της, αλλά και όλους τους αγρότες. 

Σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα προετοιμάσει την διαδικασία των ομάδων αγροτών για παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης και την απαραίτητη εξέταση με το λιγότερο δυνατό κόστος. 

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα κατάρτισης είναι δωρεάν και το παράβολο για την εξέταση είναι 25 ευρώ μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου είναι 50 ευρώ.

Όσοι νέοι αγρότες, αλλά και αγρότες κάθε ηλικίας επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες κατάρτισης και εξέτασης που θα προετοιμάσει η ΕΝΑ Πιερίας μπορούν να τηλεφωνούν στο 6973096626 (Πρόεδρος ΕΝΑ Πιερίας Δημαλής Ιωάννης) και στο 6946106060 (Γραμματεία Ε.Ν.Α. Πιερίας) για να δηλώσουν συμμετοχή στο χρόνο που επιθυμούν.


Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας: Διοργάνωση Πργράμματος Κατάρτισης για το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: