ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τράπεζα Πειραιώς: Στήριξη πάνω από 15.000 παραγωγών μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας


Το Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, συνιστά μια σύγχρονη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχειρήσεων εμπορίας, μεταποίησης και διάθεσης της αγροτικής παραγωγής. Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί ως συντονιστής και χρηματοδότης.

Με αφορμή τα 2 χρόνια του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής και Αγροτικής Τραπεζικής δήλωσε τα παρακάτω.

«Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, έχει βοηθήσει ουσιαστικά στην στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Περισσότεροι από 15.000 παραγωγοί και 150 εξωστρεφείς επιχειρήσεις με 1,2 δις € εξαγωγές, έχουν ενταχθεί σ' αυτό, και τα τοποθετημένα κεφάλαια υπερβαίνουν τα 500 εκ.€.

Έχουμε μεριμνήσει και στη σημερινή συγκυρία των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και των συνθηκών ρευστότητας, για την ομαλή συνέχιση της υλοποίησης του Προγράμματός μας με κανονική ροή χρηματοδότησης, τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τους παραγωγούς-προμηθευτές τους που έχουν ενταχθεί σ' αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς, καλύπτει:
  • Τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, με τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης για τις πληρωμές της αξίας των προϊόντων των παραγωγών.
  • Τους παραγωγούς, μέσω της κάρτας Συμβολαιακής, για την αγορά εφοδίων και καυσίμων.
Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής και των εργατών γης, μέσω της έκδοσης εργοσήμου στα καταστήματά της με τη χρήση της κάρτας συμβολαιακής γεωργίας».

.epixeiro.gr
Τράπεζα Πειραιώς: Στήριξη πάνω από 15.000 παραγωγών μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: