ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μία παραλία στο Παρίσι -Ρίχνουν 5.000 τόνους άμμου στις όχθες του Σηκουάνα ...


Η άμμος μεταφέρεται και τοποθετείται στις όχθες του ποταμού, επιτρέποντας στους Παριζιάνους να μεταφερθούν έστω και για λίγο σε παραλία.Το Paris Plages που διαρκεί εδώ και 15 χρόνια αρχίζει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, χαρίζοντας έναν αέρα διακοπών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η άμμος προέρχεται από τη Νορμανδία και συγκεκριμένα την περιοχή l’Eure. Η εξόρυξη γίνεται στο λατομείο Lafarge Bernières-sur-Seine και 5.000 τόνοι μεταφέρονται στο Παρίσι μέσω του ποταμού. Η άμμος «ταξιδεύει» δύο ημέρες διανύοντας απόσταση 175 χιλιομέτρων και καταλήγει στις παρισινές «παραλίες».


Οταν το Paris Plages ολοκληρωθεί, η άμμος ανακυκλώνεται μέσω των υπηρεσιών του δήμου και χρησιμοποιείται σε πάρκα και κήπους ή και σε κέντρα ιππασίας. Ο δήμος την προωθεί επίσης στην Εθνική Φρουρά, σε τσίρκο ή τη χρησιμοποιεί σε οδικά έργα.
.iefimerida.gr
Μία παραλία στο Παρίσι -Ρίχνουν 5.000 τόνους άμμου στις όχθες του Σηκουάνα ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: