Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανεύκολα αμυγδαλωτά με κακάο


Ένα κλασικό, πατροπαράδοτο κέρασμα που σερβίρεται στα υπέροχα Ελληνικά νησιά μας. Αμυγδαλωτά με κακάο, σερβιρισμένα με ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Τίποτα πιο απλό, πιο νόστιμο, πιο απολαυστικό.

Υλικά συνταγής
  • 2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα με τη φλούδα τους θρυμματισμένα
  • ½ φλ. τσαγιού + 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. σκόνη κακάο
  • ¼ φλ. τσαγιού + ½ κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2¼ κ.γ. κονιάκ ή εκχύλισμα Μαστίχας ή βανίλια
  • 1 ½ κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • ζάχαρη για επικάλυψη 
Εκτέλεση συνταγής
  • Θρυμματίζετε στο multi τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους, σχεδόν σε σκόνη.
  • Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά συνταγής εκτός από τη βανίλια [ή κονιάκ ή μαστίχα] και το χυμό πορτοκαλιού και φυσικά εκτός από τη ζάχαρη για επικάλυψη. 
  • Σε άλλο μπολ βάζετε το αλκοόλ ή βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, τα ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα με τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε, ζυμώνοντάς τα πολύ καλά μέχρι να έχετε μια πηχτή υγρή ζύμη. 
  • Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετείτε κρυσταλλική ζάχαρη. Πλάθετε την υγρή ζύμη σε μικρά μπαλάκια, παίρνοντας 1 κ.γ. ζύμη ή μεγαλύτερα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τα κυλάτε πιέζοντάς τα ελαφρώς, πάνω στη κρυσταλλική ζάχαρη φροντίζοντας να “κολλήσει” η ζάχαρη. 

Sintayes.gr
Πανεύκολα αμυγδαλωτά με κακάο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.