ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΑΠΕΝ: Ποια είναι η «καυτή πατάτα» που θα παραλάβει ο Παναγιώτης Σκουρλέτης


Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, αναμένεται η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από όπου αποχωρεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για την τελετής αλλαγής σκυτάλης που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα, αναμένοντας νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού για τις πολιτικές εξελίξεις, τη συνοχή της κυβέρνησης και το νέο πρόγραμμα λιτότητας. Νεότερη ενημέρωση αναμένεται για τον καθορισμό της ώρας της τελετής.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης, καλείται να προχωρήσει όσα εδώ και καιρό είχε… βάλει στο συρτάρι του ο προκάτοχός του. Δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η «καυτή πατάτα» του νέου υπουργού, είναι η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν ληφθούν ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα προωθούν τον ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά.

Επίσης, θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη και στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και λύση για τα μεγάλα ελλείμματα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Τέλος, αποτελεί ζητούμενο εάν ο νέος υπουργός θα συνεχίσει τις προσπάθειες προώθησης του ελληνορωσικού αγωγού φυσικού αερίου, αν και οι Ρώσοι φαίνεται ότι κάνουν… πισωγύρισμα και επιδιώκουν παράταση της προθεσμίας για διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας πέραν του 2019.


ΥΠΑΠΕΝ: Ποια είναι η «καυτή πατάτα» που θα παραλάβει ο Παναγιώτης Σκουρλέτης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: