Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σπαγγέτι με πέστο και φέτα


Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο πιάτο. Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, πασπαλισμένο με μπόλικη φέτα.

Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρια
  • 60 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 αντζούγιες [προαιρετικά]
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σπαγγέτι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λίγη φέτα ψιλοθρυμματισμένη
Εκτέλεση συνταγής
  • Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  • Εν τω μεταξύ, βάζετε στο μούλτι τη παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, τη κάπαρη, το σκόρδο, τις αντζούγιες [προαιρετικά] και χτυπήστε σε μεγάλη ταχύτητα να πολοτοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτετε το μαϊντανό, το τσίλι, το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και το λεμόνι και χτυπάτε λίγο ακόμα, ώστε να μη πολτοποιηθού ο μαϊντανός, να γίνει ψιλοκομμένος και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίχνετε τη σάλτσα πέστο μέσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για 1-2λ. Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια πασπαλίζοντάς τα με φέτα πολύ θρυμματισμένη και επιπλέον νιφάδες τσίλι.
Sintayes.gr
Σπαγγέτι με πέστο και φέτα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.