ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών κατά των νέων μέτρων στο Αίγιο


Αγροτικό συλλαλητήριο με ελάχιστη προσέλευση αγροτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα κατηργημένα διόδια της γέφυρας Σεληνούντα, στην είσοδο της πόλης του Αιγίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο επί της οδού Κορίνθου μικρή ομάδα αγροτών από τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», που φέρει τιμητικά τα ονόματα των δύο ιστορικών αγροτοσυνδικαλιστών της Αχαΐας, διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που έρχονται με το νέο μνημόνιο κι αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Οι αγρότες στάθηκαν στην άκρη του δρόμου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, όπως αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους, είναι:

- Τιμές παραγωγού στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και επιβίωσης.

- Κατάργηση όλων των περιορισμών που επιβάλλει η ΚΑΠ στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

- Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων κι αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες κι αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
 
 .enikonomia.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών κατά των νέων μέτρων στο Αίγιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: