ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΑΠΕΝ:Διαδοχικές συναντήσεις του Πάνου Σκουρλέτη με τους πρέσβεις Ρωσίας & Ιασραήλ


Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα .Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Andrey M. Maslov.

Συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων με έμφαση στα ενεργειακά θέματα, όπου εκφράστηκε η κοινή βούληση να συντελεστεί πρόοδος, στη βάση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο κρατών.Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ με την Πρέσβη του Ισραήλ . Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα IritBenAbba. Η συνάντηση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών με εξειδίκευση στα ζητήματα της ενέργειας και των υδάτων.

Οι ενεργειακές διασυνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και οι συνέργειες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, προς όφελος των λαών των δύο χωρών και γενικότερα, ήταν ένα από τα ζητήματα που, κατά κύριο λόγο, απασχόλησαν τη συνάντηση. Εκφράστηκε η βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης για προώθηση, με συγκεκριμένα βήματα, των ζητημάτων που ήδη έχουν εξεταστεί σε προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημαντική κρίνεται και η προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Ελλάδας και υψηλή τεχνογνωσία από την πλευρά του Ισραήλ.

Συμφωνήθηκε ότι οι επαφές για τα ζητήματα αυτά θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, σε διάφορα επίπεδα.
ΥΠΑΠΕΝ:Διαδοχικές συναντήσεις του Πάνου Σκουρλέτη με τους πρέσβεις Ρωσίας & Ιασραήλ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: