Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινή τηγανιά με γιαούρτι


Μια πολύ εύκολη τηγανιά, για αρχάριους, για μια υπέροχη Χοιρινή τηγανιάμε γιαούρτι. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι και απολαύστε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό γεύμα.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό χοιρινό από ώμο ή λαιμό χωρίς λίπος
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ξηρό δενδρολίβανο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Κόβετε το χοιρινό σε κύβους – μπουκίτσες. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε καλά τους κύβους χοιρινού μέχρι να ροδοκοκκινήσουν απ” όλες τις πλευρές.
  • Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1/2 φλ. ζεστό νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Λίγο πριν δέσει η σάλτσα και μείνει το κρέας με το λαδάκι του, προσθέτετε το ξερό δεντρολίβανο, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο.
  • Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να μισοκρυώσει για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βάλετε όλο το γιαούρτι και καλυφθεί πλήρως με το γιαούρτι όλο το κρέας. 
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε πιατέλα, γαρνίρετε με ένα κλαδί φρέσκο δενδρολίβανο και το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

Sintayes.gr
Χοιρινή τηγανιά με γιαούρτι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: