ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ορκίζεται πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου-Αύριο η υπηρεσιακή κυβέρνηση


Ορκίζεται απόψε υπηρεσιακή πρωθυπουργός, η πρόεδρος Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά τις οποίες διαπιστώθηκε και τυπικά η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Αύριο αναμένεται

O Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέδωσε την τρίτη διευρευνητική εντολή σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως μετά τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων για να διαπιστώσει ο ίδιος εάν είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαίωσε όπως αναμενόταν, την αρνητική άποψη των Αλ. Τσίπρα, Π. Καμμένου, Δ. Κουτσούμπα και Ν. Μιχαλολιάκου σχετικά με τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ενώ θετικά απάντησαν οι Ευ. Μεϊμαράκης, Στ. Θεοδωράκης, Π. Λαφαζάνης και Φ. Γεννηματά.

Έτσι, σήμερα το απόγευμα, μετά και την ολοκλήρωση των τηλεφωνικών επαφών, με τους πολιτικούς αρχηγούς, διαπιστώθηκε και τυπικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Κατά συνέπεια, δόθηκε εντολή για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδροςτου Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Όπως ορίζει το Σύνταγμα αυτή η εντολή δίνεται στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ή στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή σε αυτόν του Αρείου Πάγου. Ωστόσο στα πρώτα δυο δεν έχουν οριστεί νέοι πρόεδροι μετά την παραίτηση των προηγουμένων στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, η Βασιλική Θάνου, θα ορκιστεί στις 20:00 απόψε και αύριο θα ορκιστούν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αύριο αναμένεται να θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα που θα αναφέρει ότι διαλύεται η Βουλή και να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όπως και η ημερομηνία της πρώτης συνεδρίασης της νέας Βουλής.
Διαβάστε ακόμη:


ethnos
Ορκίζεται πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου-Αύριο η υπηρεσιακή κυβέρνηση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: