ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Α' ΜΕΡΟΣ -ΒΙΝΤΕΟ)VIDEO 1 - ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 
Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρέπει να προσαρμοστούμε, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν για να βγούμε από την κρίση. «Δεν μπορεί να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. Εγιναν τέσσερις αντί για τρεις και ίσως πρέπει να γίνουν περισσότεροι, γιατί αυτή η διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεται υπό την επίβλεψη και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι ελπίζουμε η συμφωνία να δώσει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η πολιτική αυτή έχει αγκάθια: επιλογές που δεν θα κάναμε. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε αντίρροπα μέτρα για αυτούς που βάλλονται από αυτά.

Δεν θα περιοριστούμε στα στενά όρια της συμφωνίας. Θα διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να πετύχουμε βιώσιμο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων, είπε ο πρωθυπουργός.


Παράλληλα έκανε λόγο για στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αλλά και των νέων. Μίλησε για επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων με στόχο τον εξορθολογισμό της αγροτικής παραγωγής. «Μπορεί να εξελιχθεί σε κινητήρα για την ανάπτυξη προς όφελος των ανθρώπων της αγροτιάς».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο αγροτικός τομέας είναι στρατηγικός για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Πρέπει τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος μας είναι σε ότι αφορά το κομμάτι του πως θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις οξείες γωνίες αυτής της συμφωνίας. Εχουμε στόχο να προωθήσουμε τη διάκριση των αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ασκούν αγροτική δραστηριότητα και σε αυτούς που έχουν γεωργικό εισόδημα, αλλά η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για δίκαιη διάκριση.
.real.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Α' ΜΕΡΟΣ -ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:09 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: