ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Παγώνουν» τα εκλογικά σενάρια: Στο κλείσιμο της Βουλής προσανατολίζεται η κυβέρνηση


Στο κλείσιμο της Βουλής και στη λειτουργία θερινών τμημάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για μια ενέργεια που, εάν εφαρμοστεί, διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς, από τη μία αποφεύγονται οι εκλογές τον Σεπτέμβριο και η αναστάτωση που προκαλούν, αλλά τοποθετεί και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Κατά τη λειτουργία των θερινών τμημάτων δίνεται στην κυβέρνηση η δυνατότητα να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια, με τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας ουσιαστικά… αποκλεισμένους από τη σύνθεση των τμημάτων. Ταυτόχρονα, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες, καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων.

Τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι παραμένει στο χέρι της κυβέρνησης η επιλογή διενέργειας εκλογών τον Οκτώβριο, -κάτι που φέρεται να επιθυμεί το Μαξίμου- χωρίς την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

aftodioikisi.gr
«Παγώνουν» τα εκλογικά σενάρια: Στο κλείσιμο της Βουλής προσανατολίζεται η κυβέρνηση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: