ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πιο γόνιμοι οι άντρες που τρώνε πολλά καρότα και ντομάτες....


Η κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε καροτενοειδή και λυκοπένιομ πορεί να βελτιώσει την γονιμότητα των ανδρών, αναφέρουν ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Όπως διαπίστωσαν μελετώντας 189 φοιτητές του πανεπιστημίου,όσοι έτρωγαν τα περισσότερα καρότα και τις περισσότερες ντομάτες είχαν σπερματοζωάριαμε καλύτερη κινητικότητα και μορφολογία, αντιστοίχως.

Η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων είναι ένας όρος πουπεριγράφει την ικανότητά τους να κολυμπούν προς το ωάριο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να θεωρηθεί τοσπέρμα ικανό για αναπαραγωγή πρέπει να πληροί τρεις προϋποθέσεις: 

* Να διαθέτει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανάml σπέρματος
 * Το τουλάχιστον 50% των σπερματοζωαρίων να έχουν πολύ καλή κινητικότητα 
* Το τουλάχιστον 30% των σπερματοζωαρίων να έχουν καλή μορφολογία 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιόργκε Τσαβάρο,επίκουρο καθηγητή Διατροφής & Επιδημιολογίας στο Χάρβαρντ, διερεύνησαν τις επιδράσεις των αντιοξειδωτικών ουσιών των φρούτων και των λαχανικών στην υγείατ ου σπέρματος. 

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Fertility and Sterility», οι άντρες που έτρωγαν τα περισσότερα πλούσια σε καροτενοειδή τρόφιμα, όπως τα καρότα και γενικότερα τα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα, είχαν έως και 12,3%καλύτερη κινητικότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα. Αντίστοιχα αποτελέσματα παρείχε και η κατανάλωση λαχανικώνμε υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεϊνη, όπως το νεροκάρδαμο, το λάχανο, ταγογγύλια και το σπανάκι. 

Η αυξημένη κατανάλωση λυκοπενίου, εξάλλου, το οποίο υπάρχει σε αφθονία στη ντομάτα και τα προϊόντα της (ακόμα και στο κέτσαπ) σχετίσθηκε με βελτίωση της μορφολογίας των σπερματοζωαρίων έως και 11%. Αν και οι διαφορές αυτές μοιάζουν μικρές, μπορεί να κάνουντη διαφορά στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας, εκτιμούν οιερευνητές. 

ΤΑ ΝΕΑ
Πιο γόνιμοι οι άντρες που τρώνε πολλά καρότα και ντομάτες.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: