ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς : Να μην ψηφιστεί η κατάργηση της διακίνησης μη εμφιαλωμένης τσικουδιάς...

 
Βάζουν μπροστά τους βουλευτές οι καζανάρηδες Κρήτης .Τη δέσμευση πολιτικών προσώπων να μην ψηφιστεί από τη βουλή ως «προαπαιτούμενο» η κατάργηση της διακίνησης μη εμφιαλωμένης τσικουδιάς, επιχειρούν να εκμαιεύσουν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί της Κρήτης, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα ρακοκάζανα τα οποία καταργεί η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου ο σύλλογος των Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Κρήτης πραγματοποίησε συνάντηση με τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων, από τους οποίους απέσπασε την υποστήριξή τους, όμως σε θεωρητικό επίπεδο. Πρακτικά και οι ίδιοι οι βουλευτές είπαν ότι δεν γνώριζαν αν η ρύθμιση για κατάργηση της διακίνησης χύμα οινοπνευματωδών ποτών θα κατατεθεί στη βουλή, αν θα υπάρξουν εξαιρέσεις και τελικά αν ενταχθεί σε νομοσχέδιο ενός άρθρου για να ψηφιστεί στις 20 Αυγούστου.

Από την πλευρά τους οι αποσταγματοποιοί κάνουν την έρευνά τους σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών, για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, σε ένα εντελώς συγκεχυμένο τοπίο. «Τη μία μέρα πολιτικά πρόσωπα μας λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και την άλλη ανακαλύπτουμε μέσω του νομικού συμβούλου μας ότι είναι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, δηλαδή στα προαπαιτούμενα. Άκρη δεν βρίσκουμε….» επισημαίνει ο ταμίας του συλλόγου των Αποσταγματοποιών Νίκος Παρασκευάς και προσθέτει: «Αν ο νόμος ψηφιστεί χωρίς εξαιρέσεις, τότε οι ίδιοι οι αμπελουργοί θα είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν πανάκριβα ακόμα και την τσικουδιά! Μας λένε ότι η παράνομη διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών φθάνει τους 23.000 τόνους ετησίως. Κι εμείς απαντούμε καλώντας τους να αυξήσουν τους ελέγχους, να αυξήσουν και τις επιτρεπόμενες ποσότητες ανά καζάνια στα επίπεδα που ήταν το 1993 δηλαδή 2,7 τόνους κι έτσι θα αναγκαστούν όλοι να πληρώνουν φόρους. Επίσης τους καλούμε επίσης να εγκρίνουν την τυποποίηση της τσικουδιάς, για να ξέρει ο καταναλωτής τι αγοράζει».
 
agronews
Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς : Να μην ψηφιστεί η κατάργηση της διακίνησης μη εμφιαλωμένης τσικουδιάς... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: