ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα David D. Pearce


Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα David D. Pearce. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας, για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και για ενεργειακά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για ενεργειακά σχέδια στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων αυτό του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και του Ελληνο - Βουλγαρικού διασυνδετηρίου αγωγού (IGB).

Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση στην ενεργειακή ασφάλεια και στην εξασφάλιση πολλαπλών και εναλλακτικών πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην επιδίωξη ενδυνάμωσης του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, με σημαντικά προσδοκώμενα οφέλη, αλλά και θετική συμβολή στην γεωπολιτική και οικονομική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. 

Τα ενεργειακά ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες θα συζητηθούν εκτενέστερα και στη συνάντηση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ με τον Ειδικό Απεσταλμένο και Συντονιστή για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein, ο οποίος αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα.
Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα David D. Pearce Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: