ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τα drones της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν τις δοκιμαστικές πτήσεις -Στη μάχη κατά των πυρκαγιών


Drones, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV - Unmaned Aerial Vehicle) απέκτησε πριν λίγο καιρό η ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα άνδρες της έχουν κάνει ήδη τις πρώτες δοκιμές. 

Η πρώτη από αυτές έγινε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην περιοχή της Κωπαΐδας, στη Βοιωτία, ενώ ακόμα δύο δοκιμαστικές πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν την εβδομάδα που τελειώνει, με σκοπό να ελεγχθούν στην πράξη οι τεχνικές δυνατότητές τους αλλά και οι ικανότητες των αστυνομικών έχουν αναλάβει το χειρισμό τους. Συνολικά, τα πρώτα τρία drones της ΕΛ.ΑΣ. θα τα χειρίζονται πέντε άνδρες, από την αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική, καθώς θα τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την εποπτεία των δασών και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής τα drones της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάρος 9 κιλά, μπορούν να μένουν στον αέρα για 3,5 - 4 ώρες, είναι εξοπλισμένα με κάμερες ημέρας και νύχτας. Ο χειρισμός τους γίνεται από βαν. 

Τα drones της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν τις δοκιμαστικές πτήσεις -Στη μάχη κατά των πυρκαγιών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: