ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιστημονικό Συνέδριο για τα οπωροκηπευτικά στην Αγριά Βόλου στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου

Η «Υποστήριξη της Ανάπτυξης του Τομέα των Οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα» αποτελεί το κεντρικό θέμα του 27ου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΕΕΕΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά Βόλου, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) και τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με συνδιοργανωτές το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, τη Γενική Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδας και το Δήμο Βόλου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν με προφορικές και γραπτές παρουσιάσεις πολλοί επιστήμονες της Ελλάδας και Κύπρου που ασχολούνται με τη δενδροκομία, λαχανοκομία, ανθοκομία, αρχιτεκτονική τοπίου, αμπελουργία και αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά.

Θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητες και καινοτομίες στα ανωτέρω αντικείμενα από καθηγητές, ερευνητές, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και ιδιώτες στα ανωτέρω αντικείμενα, που σχετίζονται με την καλλιέργεια, παραγωγή – συντήρηση – μεταποίηση των οπωροκηπευτικών και διαχείριση του περιβάλλοντος. Ανάμεσα σε ποικίλα θέματα υπάρχουν εργασίες για τα ευρέως διαδεδομένα αλλά και τα καινοτόμα καλλιεργούμενα είδη και τα προϊόντα τους, καθώς και τη σχέση καλλιέργειας και αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες ι στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου http://27eeeo.agr.uth.gr/ και από τον καθηγητή Γεώργιο Νάνο στο gnanos@agr.uth.gr
 
agronews
Επιστημονικό Συνέδριο για τα οπωροκηπευτικά στην Αγριά Βόλου στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: