Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες



Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ τυριών με ζυμαρικό ταλιατέλες. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για κυρίως γεύμα, στο καθημερινό ή επίσημο τραπέζι σας, από ένα λαχταριστό σουφλέ με 3 κίτρινα τυριά με ταλιατέλες και ζαμπόν, με στρώση ντομάτας και λιωμένο τυρί για επικάλυψη; Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο [2 + 1 κ.σ. χωριστά]
  • 10 φέτες ζαμπόν σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Βράζετε τις ταλιατέλες, σε μπόλικο, αλατισμένο και κοχλαστό νερό 2-3 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία [ανάλογα πόσο αλτέντε τις θέλετε μετά το ψήσιμο. Τις στραγγίζετε καλά, τις λαδώνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ανακατεύετε και τις ρίχνετε σε ένα λαδωμένο [με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο] πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 23 x 33 εκ. περίπου.
  • Προσθέτετε στο πυρέξ το ζαμπόν σε κομματάκια, τα τριμμένα τυριά και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ντομάτας και τις αλατίζετε ελαφρώς.
  • Τέλος, πάνω από τις φέτες ντομάτας στρώνετε τις φέτες του τυριού γκούντα ή τσένταρ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθεί η ντομάτα και να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και σερβίρετε ζεστό το φαγητό με τα τυριά λιωμένα.
Sintayes.gr
Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.