ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας για το το λάδι της Χαλκιδικής που βράβευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη την προσθήκη ενός νέου ελληνικού προϊόντος στο μητρώο των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Πρόκειται για το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παρασκευάζεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Μεταγγιτσίου του Δήμου Σιθωνίας από δύο ποικιλίες ελαιοκάρπου: κατά 90 % από την ποικιλία Στρογγυλολιά (Γαλανή, Πρασινολιά), η οποία εδραιώθηκε στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή λόγω των ιδιαίτερων εδαφικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν, και κατά 10 % κατ’ ανώτατο όριο από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής.

Η ονομασία του εν λόγω προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.

Την επιτυχία «πανηγύρισε» δεόντως μέσω τουίτερ ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Συγχαρητήρια στη μικρή πατρίδα! Μετά τη πράσινη ελιά, ακόμη ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας» έγραψε και ανήρτησε την σχετική απόφαση.Ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας για το το λάδι της Χαλκιδικής που βράβευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: