ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο νέος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης
Για πρώτη φορά κατέβηκε στις εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και υπουργοποιήθηκε αυτόματα ο Μάρκος Μπόλαρης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει ενημερώσει το βιογραφικό στην ιστοσελίδα του, ενώ ελάχιστες από τις προεκλογικές δραστηριότητές του αφορούσαν τον αγροτικό κόσμο. Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με προϊστάμενο τον Βαγγέλη Αποστόλου, στην οδό Αχαρνών, αλλά η μόνη σχέση που τον συνδέει με τον αγροτικό κόσμο είναι ότι γεννήθηκε στις Σέρρες, έχει θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης και εκλεγόταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών.

Εμπειρία σε υπουργικό πόστο είχε στο παρελθόν ως υφυπουργός Οικονομίας και ως υφυπουργός Υγείας.

Πώς αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ

«Πριν από δύο χρόνια άρχισε η πολιτική συζήτηση με το ΣΥΡΙΖΑ, για συνεργασία μαζί του, και τώρα καρποφόρησε», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο Fm» στις 8 Σεπτεμβρίου ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, ο πολιτικός διάλογος ήταν ανοιχτός για περίπου δυο χρόνια και ξεκίνησε όταν συζητήθηκε η δυνατότητα διεκδίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αυτή η συζήτηση δεν σταμάτησε ήταν σε εξέλιξη, κυρίως υπαγορευμένη από τις έντονες ανάγκες που έχουν οι πολίτες, ο λαός της χώρας. Αυτή η πολιτική συζήτηση οδήγησε σε αυτή τη συνεργασία, αφού δύο άλλες φορές τα εγχειρήματα απέτυχαν», πρόσθεσε. 

Το βιογραφικό του

O Μάρκος Μπόλαρης γεννήθηκε στα Σέρρας το 1958 και, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία.

Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου, με την οποία απέκτησε έξι παιδιά, τα 5 φοιτητές. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Σερρών και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ εκλέχτηκε και Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών.

Εκλέγεται βουλευτής Σερρών από το 2004. Δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη.

Μετείχε ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας.

Εκλέχτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία.

Μετά τις εκλογές του 2009 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αρμοδιότητες την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, τις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου - Καταναλωτή και την Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς. Παραιτήθηκε από υφυπουργός το Σεπτέμβριο του 2010 όταν αποδέχθηκε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήταν πρόεδρος της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρμοδιότητες την Κοινωνική Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία.

agro24.gr
Ο νέος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: